KURSER

Kurserna för både företag och privatpersoner

Längtar du efter att komma igång med något kreativt men vet inte riktigt hur?


Ibland kan det vara svårt att veta vart man skall börja eller hur man skall tänka. Boka en kurs med mig som handledare och lär dig grunderna i teckning, måleri och skulptur.  Inga förkunskaper krävs och det brukar vara riktigt trevliga timmar. Jag visar olika tekniker och handleder steg för steg. 


Kurserna bokas via Skillbreak.com alternativt Truestory.se -eller direkt via mig. Har du specifika önskemål kan jag skräddarsy ett upplägg.

Kurserna hålls i min ateljé på Folkungagatan 107 i Stockholm, alternativt er lokal.

"Jag tror att det var runt 2018 som jag började att hålla mina kurser i samarbete med Skillbreak. På senare år kan man även boka kurser via Truestory. Det har varit väldigt roligt och utvecklande resa och varje tillfälle är något nytt beroende på sammansättningen av deltagare.

Alla kommer med samma längtan efter att skapa och fina samtal som jag annars inte upplever uppstår. Det brukar vara lätt att individanpassa innehållet och ge induviduell handledning tack vare gruppstorleken. Deltagarna ger mycket tillbaka och jag känner mig alltid upprymd och lycklig när jag är på väg hem. Jag är så glad att många uppskattar vår lite knasiga men underbara ateljé och att deltagarna lämnar så fin feedback" / Lisa 

Foto: Jenny Unnegård

Maila mig så skräddarsyr vi något som passar er grupp

 
 
 
 

Skulptur - sittande figur

Denna workshop ger dig möjlighet att koppla bort vardagen fullständigt genom att lägga ditt fokus på att forma lera med händerna.


Vi arbetar med att gestalta en sittande människa. Fokus ligger på människans proportioner, uttryck och sinnesstämning samt på förenklingar av former. Du får med dig kunskaper om lerans egenskaper samt hur du bör tänka och arbeta för att undvika bland annat sprickbildning.


Den här kursen är väldigt populär och brukar snabbt bli fullbokad.


Boka ditt kurstillfälle här

Exempel på kursupplägg

Lär dig teckna ansikte

Jag älskar verkligen att teckna ansikten. De behöver inta bli porträttlikt en specifik person men det är alltid lika spännande att se vem som växer fram på pappret. Att teckna ansikten är en klassiskt övning som man har stor glädje av. Små små ändringar och förskjutningar förändrar hela uttrycket och karaktären. 

Vill du också lära dig teckna ansikten? Det är inte så svårt som man kan tro. I min workshop går vi igenom hur du placerar ögon näsa och mun, hur man kan tänka med hals och öron. Du lär dig enkla grundformer för att bygga upp ögon näsa och mun, och hur man skapar volym så att det inte känns platt. Du lär dig bygga vidare med skuggor för att skapa ditt personliga uttryck. Du behöver ingen tidigare erfarenhet.


Boka här

Akvarell

Akvarell är en fantastisk teknik som kan användas på massor av olika sätt som ger olika uttryck och effekt. 

I denna workshop får du lära dig använda akvarellfärger på olika sätt. Både att låta vattnet ta plats och låta slumpen styra och att kontrollera ditt motiv med tunna lager på lager. Genom övningar med färg, vatten och ett mått tålamod formar vi blomstermotiv tillsammans. Här finns inte rätt och fel, bara utforskande nyfikenhet.

Kursen anpassas efter deltagarnas önskemål och nivå.Boka din plats här

Så mysigt. Trevlig grupp och trevlig stämning. Tiden flög iväg. Ska köpa lera så jag kan fortsätta hemma"En underbar kurs. Så härligt och kreativt men helt utan prestationspress. Rena rama meditationsövningen. Det här vill jag göra igen""Miljön inne och utanför Lisas Studio var inspirerande. Vi förberedde och sedan gjorde vi målningar av landskap o blommor efter Lisas demonstration.Nya möjligheter visades för mig och jag är mycket nöjd med övningarna"
Reviews hämtade från samarbetspartnen skillbreaks hemsida